• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • dark color
  • red color

Datacenter
Mijndroomdomein levert haar diensten vanuit het Telecity datacenter te Amsterdam.

De serverruimtes waarin onze servers zijn geplaatst zijn voorzien van twee onafhankelijke noodstroomvoorzieningen. De UPS-systemen voorzien de voeding van al onze apparatuur waarbij het normale stroomnet alsmede 4 dieselgeneratoren klaar staan om de UPS-systemen te voeden.

    

Natuurlijk is de stroomvoorziening niet het enige relevante element om de continuïteit van uw diensten te kunnen waarborgen, tevens is er gedacht aan klimaatbeheersing en een geavanceerd brandblussysteem. De klimaatbeheersing vind plaats middels twee onafhankelijk, AC-gekoelde watersystemen en nauwkeurig instelbare airconditioningunits. Het datacenter maakt gebruik van een Aspiration rookmeldingssysteem en een MIST brandblussysteem deze combinatie zorgt ervoor dat brandgevaar gereduceerd wordt tot een absoluut minimum.

Beveiliging
De beveiliging van de apparatuur is uiteraard een zeer belangrijk aspect daarom wordt er binnen het datacenter een toegangssysteem op basis van de PAC-beveiligingskaart gehanteerd. Door dit systeem kunt u enkel de ruimtes in waar u zich in moet kunnen begeven om uw werkzaamheden uit te voeren. Verder is het complete pand uitgerust met CCTV-systemen (Closed Circuit TeleVision) voor alle in- en uitgangen en belangrijke ruimtes. Er is 24 uur per dag 7 dagen per week videobewaking en beveiliging aanwezig in het datacenter.

Koeling/brandbescherming
In de serverruimtes is de temperatuur constant 23 graden Celsius, hierop is 24 uur per dag controle.
Mochten er calamiteiten optreden zijn de volgende voorzieningen aanwezig:
  • Branddetectiesysteem (VESDA)
  • Brandbestrijdingssysteem (Double knock high fog)
Netwerk
Een belangrijk aspect van hosting is de server waarop uw site wordt ondergebracht. Iets wat nog veel belangrijker is, is natuurlijk het netwerk waarmee de server is verbonden. Dit bepaalt namelijk uiteindelijk de snelheid waarmee uw site geladen wordt. Onze servers zijn ondergebracht in het datacenter Telecity te Amsterdam, hier zijn wij met meerdere netwerken verbonden die u hieronder terug kunt vinden. De betrouwbaarheid van dit netwerk heeft zich al bewezen, zoals blijkt uit ons uptime van 99,99% in het afgelopen jaar. In het datacenter wordt gebruik gemaakt van de best mogelijke apparatuur van A-merken als Cisco en Sun. Minstens zo belangrijk als de apparatuur is de manier waarop wij erover waken. Mijndroomdomein is met de volgende netwerken verbonden, gebruik makend van het BGP-4 protocol om uit alle aangeboden verbindingen de snelste te kiezen, ook wanneer één of meerdere verbindingen zijn weggevallen.

BGP4 protocol
Om absoluut zeker te zijn dat onze servers op het snelste netwerk draaien en uw website zo snel mogelijk bereikbaar is maken wij gebruik van het zogenaamde BGP4 protocol. Dit protocol houdt in dat het snelste netwerk automatisch wordt uitgezocht en gebruikt wordt. Indien deze uitvalt zorgt het protocol er ook voor dat dit binnen een oogwenk gedetecteerd wordt. Uw verkeer wordt dan vervolgens over een andere netwerk gestuurd.

Uitval
Wanneer een van de netwerken uitvalt blijft uw website gewoon online en draait deze verder onder een ander netwerk. Wanneer het voormalige netwerk dan gerepareerd is (normaliter binnen 24 uur) wordt automatisch weer overgestapt naar het oude netwerk.

Verbindingen
Ons netwerkapparatuur is aangesloten op onderstaande verbindingen:


amsix teliasonera abovenet bnix mci teleglobe decix globalcrossing kpn
2x 10Gbps 1x 10Gbps
2x 1 Gbps
7x 1 Gbps 1x 1 Gbps 2x 1 Gbps 1x 10Gbps
2x 1 Gbps
1x 1 Gbps 1x 10 Gbps 1x 10 Gbps
2x 1 Gbps

 


 

 

www.yoursite.com